de weg is minstens zo belangrijk
als het einddoel

https://i0.wp.com/www.studiohetpodium.nl/wp-content/uploads/2020/02/angeliquecircle567.png?fit=622%2C622&ssl=1
https://i0.wp.com/www.studiohetpodium.nl/wp-content/uploads/2020/02/spotlightnew200pinkleft.png?fit=200%2C200&ssl=1

ZANGAngelique van Schendel

Met haar warme stem en grote bereik zingt zij verschillende stijlen. Ze is op haar best in Jazz gerelateerde muziek.
https://i0.wp.com/www.studiohetpodium.nl/wp-content/uploads/2019/11/movie_clip.png?fit=395%2C520&ssl=1

MY OWN MOVIE

Vanaf mijn studietijd ben ik meer in jazzformatie gaan optreden naast de popmuziek. Ik voel mij nu ook het beste thuis in jazzgerelateerde muziek.

Naast het zingen en arrangeren van bestaande jazz/popmuziek schrijf ik ook eigen nummers, geinspireerd door jazz, funk en soul. In 2009 kwam mijn album “My own Movie” uit waar ik met veel plezier aan gewerkt heb.

In 2004 besloot ik mijn eigen school “Studio het Podium” te starten.

Als pedagoge houd ik me bezig met alle kanten van het zingen. Individuele lessen, groepslessen en workshops. Ik ben nieuwsgierig naar de leerling die voor mij staat, wat hem/haar bezig houdt en wat zijn/haar sterke kanten zijn. Iedereen is bijzonder en de kunst is te vinden, ondersteunen, inspireren en stimuleren zodat het beste uit iedereen naar boven komt. Ik probeer mijn leerlingen, die allemaal uniek zijn, op hun manier op een persoonlijke en creatieve manier op te leiden. We delen namelijk allemaal dezelfde passie, zingen!

DE WEG

is minstens zo belangrijk als het einddoel

Twee weken te vroeg geboren op 31 december, 1972. Blijkbaar was ik toen al nieuwsgierig. Dat is nooit meer weg gegaan. Nieuwsgierigheid naar nieuwe dingen, mogelijkheden en naar mensen….

Vanaf mijn 7e heb ik al mijn kinderjaren gezongen in koren. Op mijn zeventiende kwam ik toevallig terecht bij een band van de muziekschool, waar ik toen saxofoonles volgde. Zij zaten in de ruimte daarnaast en zochten een nieuwe zangeres. Ik kwam met ze aan de praat en zo begon het. Ik heb toen zo’n 15 jaar in verschillende coverbands en big bands gezongen. Ben vervolgens zangles gaan nemen bij Nancy Deusings, die mij besmette met het jazzvirus. Op mijn 27e besloot ik de gok te wagen om ervoor te gaan en startte op het conservatorium in Maastricht, hoofvak zang lichte muziek. Gevoed door mijn nieuwsgierigheid heb ik alles in me opgezogen van de verschillende  docenten die voorbij kwamen. Ik sloot mijn bachelor opleiding af in 2004. Daarna heb ik mijn masteropleiding  nog gedaan waar ik in 2006 van afstudeerde.

NEW YORK

Om inspiratie op te doen vlieg ik regelmatig naar mijn geliefde stad New York. Als je wilt kun je daar jezelf elke dag voeden met muziek. Ik heb daar ook lessen en masterclasses gevolgd bij verschillende docenten. En bezoek zoveel mogelijk optredens.

Een verhaal vertellen is niet alleen belangrijk voor een zangeres maar ook voor een spreker. Vanuit deze interesse, met als handige bijkomstigheid de kennis van de stem, volgde ik in 2014 een opleiding tot presentatie coach bij de schoolvoorpresentatiecoaching.

NIEUWSGIERIG? kijk en luister

STUDIO HET PODIUM ©2020-2022 | Designed and Developed with ♥ CREATIVE by-SpiritDeSign.com